Σελίδες

24/10/07

Green Attack στο Χαλάνδρι

Η πρώτη συνάντηση της Green Attack στο Χαλάνδρι μας άνοιξε το δρόμο για να συνεχίσουμε. Πάνω από 30 άτομα μαζευτήκαμε στις 21 Οκτώβρη και συζητήσαμε για το τι οργάνωση θέλουμε να κάνουμε και για το πώς θα την κάνουμε πράξη. Συζητήσαμε τότε για το καλοκαίρι των πυρκαγιών που έκαψαν Πελοπόννησο και Εύβοια, για τις κλιματικές αλλαγές, και για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που μας έκαναν να μαζευτούμε και να δούμε πώς μπορούμε να αναλάβουμε δράση.

Πριν μια εβδομάδα, το Σάββατο 10/11/07 έγινε και η 2η συνάντηση της G.A. Χαλανδρίου και βορείων προαστίων στο café Blue, στο Χαλάνδρι. Εκεί συζητήσαμε για τα προβλήματα που έχει η περιοχή μας:
- την απόφαση του δήμου Χαλανδρίου και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να μεταστεγαστεί το Υπουργείο Οικονομικών στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στη λεωφόρο Μεσογείων, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτή η μεταφορά για την περιοχή και τους κατοίκους (αερορύπανση, κυκλοφοριακό, οικοπεδοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου στην περιοχή, παραβίαση συντελεστή δόμησης).
- το σχέδιο ανάπλασης της Ρεματιάς από το δήμο Χαλανδρίου και τι σημαίνει «ανάπλαση» για το δήμο. Συγκεκριμένα το σχέδιο «ανάπλασης» της ρεματιάς συνδυάζεται με την τσιμεντοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση της περιοχής.
- το θέμα της αναδάσωσης στην Πεντέλη (πώς μπορεί να γίνει και πότε) και οι διεκδικήσεις - καταπατήσεις εδαφών στα καμένα, από φορείς της εκκλησίας και άλλους οργανισμούς που επιθυμούν να χτίσουν σε δασικές εκτάσεις.
- τα σχέδια του δήμου Αμαρουσίου για την ενοποίηση της οδού Φραγκοκλησιάς με την οδό Πεντέλης, σε περιοχή όπου οι κάτοικοι διεκδικούν τη δημιουργία πάρκου.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη συνέλευση των κατοίκων του Πολύδροσου (περιοχή που ανήκει κατά το μισό στο δήμο Χαλανδρίου και κατά το άλλο μισό στο δήμο Αμαρουσίου), που θα λάβει μέρος την Κυριακή, 25/11/07 στο Πολύδροσο. Το θέμα της συνέλευσης είναι το ενδεχόμενο κατασκευής παγοδρομίου στην περιοχή και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό καθώς και άλλα τοπικά ζητήματα.

Επίσης, ήρθαμε σε επαφή με μαθητές του 8ου λυκείου Αμαρουσίου που τελεί υπό κατάληψη, για να ενημερωθούμε για τα αιτήματα των μαθητών και να τους ενημερώσουμε για τη δραστηριότητα της Green Attack.

Βέβαια, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν, με στόχο την πλήρη κατανόηση και την ανάληψη δράσης προς όφελος των περιοχών που ζούμε.

Η επόμενη συνάντηση της Green Attack είναι ανοιχτή για όλους και θα γίνει την Κυριακή 25/11, στις 19:30 στην καφετέρια Blue στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται πίσω από το παλιό δημαρχείο στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Μαριάνθη Κυπρίδου.

1 σχόλιο:

Σοφία είπε...

Παιδιά help!
Κάτοικος Πολυδρόσου εδώ...
Το Χαλάνδρι έχει πήξει στο τσιμέντο,εκτος της Μεσολογγίου που έγινε πιο ανθρώπινη,έχουν κόψει δέντρα στην πρώην πλατεία και κατέστρεψαν την παιδική χαρά..
Αυτή είναι η ανάπλαση τους?
Έχω ανησυχήσει πάρα πολύ απο το πρωί που με έβγαλε ο δρόμος μου!!

Εαν θέλετε,μπορώ να αφήσω mail επικοινωνίας,να συμμετάσχω στην προσπάθεια

Ευχαριστώ πολύ

Φιλικά