Σελίδες

30/11/07

1 Δεκέμβρη διαμαρτυρία στο Σειχ-Σου!

Εδώ παλιότερα υπήρχε δάσος!
Τώρα έχουν κοπεί τα δέντρα.. και ρίχτηκε τσιμέντο..

Ο ιδιώτης που κατείχε τη συγκεκριμένη έκταση στα όρια του δάσους του Σέιχ Σου, κατέφυγε στη β’βάθμια επιτροπή επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων η οποία αποφάσισε ότι η έκταση είναι ιδιωτική καλλιέργεια πεύκης και όχι δασική! Η άδεια οικοδόμησης εκδόθηκε και ξεκίνησαν τα έργα ανέγερσης
Συνεδριακού Κέντρου…

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου πάρθηκε απόφαση για προσωρινή άρση της άδειας και άρα προσωρινή αναστολή του έργου. Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να μην προχωρήσει η ανοικοδόμηση του δάσους, μιας και άλλοι ιδιώτες που κατέχουν εκτάσεις θα μπορούσαν να κινηθούν ανάλογα..

Εμείς όμως δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, είναι στο χέρι μας να πιέσουμε να ληφθεί τελική απόφαση! Η προστασία του δάσους από το αδηφάγος κέρδος των εργολάβων, από την επέλαση του τσιμέντου για χάρη της ανάπτυξης, είναι υπόθεση όλων μας!

Όλοι-ες στη διαμαρτυρία
το Σάββατο 1 Δεκέμβρη
στις 12.00
στην έκταση δίπλα από τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος,
στάση λεωφορείου Βίλα Ρτζ.

Προσυγκέντρωση 11.00 στη στάση Καμάρα,
έξω από την Εθνική Τράπεζα
για να πάρουμε το λεωφορείο 58 προς Πανόραμα.

Αγώνας για το δάσος σημαίνει αγώνας για το δικαίωμα στον καθαρό αέρα, για το δικαίωμά μας να ζούμε σε μια πόλη ανθρώπινη και όχι σε μια τερατένια τσιμεντούπολη!

GreenAttack Θεσσαλονίκης

Περιβάλλον ώρα μηδέν!
Ώρα για δράση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: