Σελίδες

15/3/10

Ελληνικές Μαγευτικές Παραλίες...

Αυτές είναι μερικές χαρακτηριστικές εικόνες που συναντήσαμε στο «Καβούρι». Πάρε τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία; Δεν γίνεται, όπου και να πας τα ίδια θα συναντήσεις.

Όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής – πλην ελάχιστων εξαιρέσεων – είναι γεμάτο από σκουπίδια, ακόμα και μπάζα. Και αυτή είναι μόνο η ορατή ρύπανση... Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό. Μπαταρίες, πλαστικά, λάστιχα, κοκ προκαλούν ανεπανόρθωτες ζημιές στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Μπορεί κάποιες παραλίες να καθαριστούν λίγο πριν αρχίσουν «τα μπάνια του λαού». Αυτό όμως δεν ισχύει για το σύνολο του παραλιακού μετώπου της Αττικής και την ίδια στιγμή, δεν σημαίνει ότι οι παραλίες πρέπει όλο τον υπόλοιπο καιρό να έχουν την όψη μικρών χωματερών. Οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Υποχρέωσή τους είναι να διατηρούν τις παραλίες καθαρές όλο το χρόνο. Αυτό δεν θα ωφελούσε μόνο το περιβάλλον, αλλά θα μπορούσε να δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Μήπως όμως αυτό θα ήταν κακό για τις “business”; Μήπως αν οι ελεύθερες παραλίες ήταν καθαρές, θα μειωνόταν η πελατεία των πλαζ με το αλμυρό εισιτήριο – απ’ την ενοικίαση των οποίων οι Δήμοι βγάζουν κάθε καλοκαίρι αξιοσέβαστα ποσά.;

Διεκδικούμε:
Καθαρές, ελεύθερες και δημόσιες παραλίες!

To be continued…

Δεν υπάρχουν σχόλια: