Σελίδες

24/6/10

Εκδηλώσεις της GreenAttack Θεσσαλονίκης στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Η Green Attack Θεσσαλονίκης διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα «περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και κλιματικές αλλαγές» το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 19:30, στο χώρο του φεστιβάλ, στο 4ο πάρκο παραλίας.

Η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου, έχει ήδη καταστροφικές συνέπειες για τον πλανήτη γη και την ανθρωπότητα. Το μέλλον όμως φαντάζει ακόμα πιο εφιαλτικό. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, κλπ), έχουν ως αποτέλεσμα το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, επιπλέον παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα (τυφώνες, καταστροφικές καταιγίδες), καθώς και εκτεταμένοι καύσωνες, ξηρασίες κ ερημοποίηση περιοχών. Συνέπεια όλων των παραπάνω, εκατομμύρια άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους ή τις πηγές του εισοδήματος τους και να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2050, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες λόγω των κλιματικών αλλαγών θα ξεπεράσουν παγκοσμίως τα 250 εκατομμύρια. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις δε θα συγκρίνονται ούτε με την πυρηνική απειλή και ο κόσμος μας θα μετατραπεί σε μια διαρκή εμπόλεμη ζώνη όπου κανείς δε θα ζει σε ειρήνη... Επιπλέον, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημο καθεστώς αναγνώρισης των περιβαλλοντικών προσφύγων. Αυτοί που δεν ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή είναι αυτοί τελικά που πληρώνουν τις συνέπειες με το χειρότερο τρόπο.

Μετά τη συζήτηση, θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Γ.Αυγερόπουλου (Εξάντας), «όταν βυθίζεται ο κόσμος».

Στην περίπτωση του Μπαγκλαντές, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες και όλα τα δεινά των κλιματικών αλλαγών είναι ήδη πραγματικότητα. Αυτήν την ιστορία μας αφηγείται το ντοκιμαντέρ.

Δείτε το trailer: http://www.facebook.com/video/video.php?v=255648102955

Επίσης, στο χώρο του φεστιβάλ και για όλες τις μέρες - 25/27 Ιουνίου - θα εκτίθενται ξανά φωτογραφίες από τη συλλογική έκθεση φωτογραφίας της GreenAttack με θέμα «Θεσσαλονίκη-περιβαλλοντική υποβάθμιση και καταστροφή - περιβαλλοντική κινήματα», που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών.

Σας περιμένουμε στο 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ όπου και φέτος θα συμμετέχουμε, γιατί πιστεύουμε:

Στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών για τη διάσωση του περιβάλλοντος!
Στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό!

Περισσότερα για το Φεστιβάλ: http://www.antiratsistiki.gr/festival

Στοιχεία επικοινωνίας:
- greenattack.thes@gmail.com
- Τηλ. 694201576

Δεν υπάρχουν σχόλια: