Σελίδες

11/2/11

Ποιος είναι «τζαμπατζής», ξεφτίλα υπουργέ;

Άστραψε και βρόντηξε ο κύριος υπουργός (για τον Ρέππα μιλάμε): «40% δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες – δεν θα ανεχτούμε τους τσαμπατζήδες»!
Και έπεσε τρόμος μεγάλος... Όλοι μα όλοι, τρομοκρατηθήκαμε...
Διότι ως γνωστόν ο κ. υπουργός, όπως και κάθε υπουργός, σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις αυτού του τόπου, είναι «επιστήμων» και κατέχει στοιχεία.

Για να δούμε λοιπόν τι λένε τα στοιχεία... (*)

Για το 2010 οι 300 της βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των αποδοχών τους ανέρχεται σε 142 περίπου χιλιάδες € το χρόνο, δηλαδή λίγο περισσότερο από 10.000 € το μήνα για 14 (βέβαια) μήνες. (Αυτά τα ποσά, δεν ισχύουν, κι αυτό το τονίζουμε, για τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι δίνουν σημαντικά ποσοστά του μισθού τους στα κόμματά τους).
• Οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι οικογένειές τους θα εισπράξουν ακόμα 35 εκατ € επιπλέον, για το 2010.
• (Διότι...) πρέπει να ξέρουμε ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτείται μόνο μία θητεία διάρκειας μόλις 4 χρόνων. 

 • Άλλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ € προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών (ε, αυτά είναι μικροποσά...).
• Όσοι βουλευτές είχαν εκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται στα 55 τους χρόνια (υπέρ-βαρέα και υπερ-ανθυγιεινά, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που μόλις εμφανιστούν στο δρόμο τρώνε ξύλο από τον κόσμο).
• Όσοι από αυτούς συνεχίζουν να είναι βουλευτές και μετά τα 65 τους, παίρνουν και σύνταξη και μισθό!
• Μέσα στην τριετία 2010 - 2012 το γενικό λογιστήριο του κράτους υπολογίζει ότι θα δώσει στους συνταξιούχους βουλευτές επιπλέον (από όλα τα πιο πάνω) 80 εκατ € (τα διεκδικούν αναδρομικά)!!
• Δικαιούνται δαπάνες τηλεφωνίας μέχρι 12.000 € το μήνα, (βέβαια) αυτοκίνητο, δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ (κι’ ας μην τα χρησιμοποιούν), 52 δωρεάν αεροπορικές πτήσεις το χρόνο και πάρα πολλές ακόμα με πλοία και τρένα, 70 € ημερησίως για διαμονή σε ξενοδοχείο για όσους προέρχονται από την επαρχία, γραφεία εκτός βουλής, κ.λπ. κ.λπ., κι ακόμα, άτοκα δάνεια από το ταμείο της Βουλής και χαμηλότοκα από τις τράπεζες.
• Τους κυρίους/ες βουλευτές υπηρετούν περισσότεροι από 2.500 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία συγγενείς τους. Οι «συγγενείς» αυτοί κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ € το χρόνο.
• (Διότι...) έχουν 15ο και 16ο μισθό (που πρόσφατα ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση), ενώ συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν εφάπαξ, στο ύψος των 100.000-150.000 € ο καθένας / καθεμιά.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πραγματικοί τσαμπατζήδες, οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι σοσια-ληστές, οι σκέτοι-ληστές, οι απατεώνες, τα παράσιτα, η μαφία;
_______________________
(*) τα στοιχεία είναι από έρευνα της εφημερίδας Καθημερινή, 30/9/2010.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα αναφερόμενα στο άρθρο. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε αυτές τις αποδοχές σαν "φυσιολογικές" αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση , που πλήτει κυρίως τους ασθενέστερους οικονομικά και το τραγικότερο τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους. Μήπως με την ευκαιρία των ανωτέρω θυμάται κανένας τους λιμενεργάτες με τις 150.000 € τον χρόνο , τους γιατρούς του ΙΚΑ που τους δίνουν μισθούς του ΕΣΥ ( ουσιαστική αύξηση) και αυτοί απεργούν προφανώς γιατί χάνουν την δυνατότητα "τσιμπίματος" πελατείας μέσα από το ΙΚΑ, τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες που τάχα ενδιαφέρονται για την διατήρηση της δημόσιας μορφής των συγκοινωνιών ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα 75000 € τον χρόνο κατά μέσο όρο. Και πολλά άλλα παρόμοια παραδείγματα - ΔΕΗ - ΟΠΑΠ κτλ. Τελικά ζούμε σε μία παράλογη χώρα και δικαίως μας κυβερνούν κόμματα τα οποία βρίθουν από ψεύτες και απατεώνες.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για τον ανωτέρω σχολιαστή:
H βλακεία είναι αήττητη