Σελίδες

11/9/12

Χαλκιδική: ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία συνεχίζεται!



Την Κυριακή 9/09 καλέστηκε στην Ιερισσό της Χαλκιδικής κινητοποίηση ενάντια στα μεταλλεία χρυσού που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στην περιοχή. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και αγωνιστές από όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού συντονιστικού για πορεία στο αρχέγονο δάσος των Σκουριών (του οποίου η αποψίλωση από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη).
Η πορεία των κατοίκων δέχτηκε για άλλη μια φορά επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ επίσης για άλλη μια φορά, οι δυνάμεις καταστολής να βάλουν φωτιά στο δάσος ρίχνοντας δακρυγόνα.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση ήταν στις 11:00 το πρωί της Κυριακής και οι διαθέσεις της αστυνομίας έγιναν εμφανείς από νωρίς, αφού κάνανε συνεχείς ελέγχους στα λεωφορεία που κατέβαιναν στην Χαλκιδική από την Θεσσαλονίκη. Σε όλη την διάρκεια της ημέρας γίνονταν σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή, ενώ έγιναν προσαγωγές διαδηλωτών και υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί.
Οι κάτοικοι που προσπαθούν να υπερασπιστούν το δάσος, τα νερά, την ατμόσφαιρα της περιοχής τους, που στην ουσία ισοδυναμεί με υπεράσπιση της ίδιας τους της ζωής, συνεχίζουν των αγώνα τους μαζικά, και βέβαια δεν είναι μόνοι τους. Πολλοί αγωνιστές από όλη την Ελλάδα στέκονται στο πλευρό τους, αντιλαμβανόμενοι ότι ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα των φυσικών πόρων σε ιδιώτες, είναι αγώνας όλων!
Δείτε περισσότερα:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/09/10/video-skouries2/#more-18193

Δεν υπάρχουν σχόλια: