Σελίδες

2/5/13

Η Green Attack σας καλεί στην εκπαίδευση της «Εθελοντικής Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής»


Αρχές Μάη, και άλλο ένα δύσκολο καλοκαίρι ξεκινάει για τα δάση και την προστασία τους. Με τις δαπάνες τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, οι κίνδυνοι για το φυσικό πλούτο της χώρας αυξάνονται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, από το 2009 μέχρι σήμερα, οι πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν μειωθεί κατά 32%. Όσο για το ποσό που προορίζεται για δράσεις δασοπροστασίας των δήμων, είναι ίδιο με το περσινό, αλλά μειωμένο κατά 4.500.000 ευρώ σε σχέση με το 2011, ενώ εγκρίθηκε στις 10 Απρίλη, αφήνοντας μόλις 20 ημέρες προετοιμασίας πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Και βέβαια, μπορεί επίσημα η αντιπυρική περίοδος να ξεκινάει την πρωτομαγιά, αλλά ήδη τις πρώτες οκτώ ημέρες του Απρίλη, σημειώθηκαν 143 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις[1].



Τι μπορούμε να κάνουμε;

Έτσι, την ίδια στιγμή που διεκδικούμε να αυξηθούν οι δαπάνες για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση, χρειάζεται να κινηθούμε άμεσα και να συμβάλουμε με κάθε μέσο ώστε να αποτραπεί η επόμενη καταστροφή:

Η GreenAttack καλεί τους κατοίκους, τους φοιτητές και τους εργαζόμενους των περιοχών γύρω από τον Υμηττό να συμμετέχουμε στους Εθελοντές Δασοπροστασίας Καισαριανής.

Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Καισαριανής περιφρουρούν τον Υμηττό κάνοντας περιπολίες και βάρδιες σε παρατηρητήρια του βουνού, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό και την αναγγελία της πυρκαγιάς στην Πυροσβεστική και στο κέντρο επιχειρήσεων των εθελοντών.

Για την εκπαίδευση των νέων εθελοντών (αλλά και την επανεκπαίδευση των παλιότερων) οργανώνεται ένα διήμερο «βασικής εκπαίδευσης».

Σάββατο, 11/5/13, 12.00 μ.
Αίθουσα Τελετών Δήμου Καισαριανής, Βρυούλλων & Κλαζομενών
(για το θεωρητικό κομμάτι της εκπαίδευσης)

Κυριακή 12/5/13, 9.00 π.μ.
Στάδιο «Εθνικού Αστέρα», απέναντι από το τέρμα των λεωφορείων της Καισαριανής (για το πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης)


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκπαίδευσης, όπως και για τις δράσεις της Ε.Δ.Δ.Κ., επισκεφτείτε το http://www.dasoprostasia.gr/

______________
[1] «Εφημερίδα των Συντακτών», 26.4.13

Δεν υπάρχουν σχόλια: